Herenschoenen wandel/werk kwaliteitscontrole

Controleer uw schoenen op de volgende punten.

Goede schoenen zijn héél belangrijk. En dan gaat het niet alleen om loopcomfort, maar ook om uw gezondheid. Het is daarom verstandig uw schoenen te koesteren. Maar zelfs de mooiste schoen heeft onderhoud nodig.

Hieronder hebben wij de voornaamste controle punten voor op een rij gezet. Bekijk uw schoenen grondig en klik de reparatie aan daar waar noodzakelijk. Zo blijven uw favoriete stappers in topconditie.

1) Is de complete onderzijde nog wel in orde?

Hoe weet je of de complete onderzijde moeten worden vervangen? Als er een gat in zit. Dan is duidelijk. Anders duw je in het midden van de zool met je duim. Weinig weerstand? Dan is de zool (te) dun en aan vervanging toe. In bijna alle gevallen dat je schoenen niet meer zo lekker lopen is de zool de boosdoener.

Kijk naar je onderzijde, is deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

WANDELSCHOENEN ONDERZIJDE

2) Is de hielvoering nog in orde?

Het binnenwerk van uw schoen kan aan vervanging toe zijn. Denk aan een nieuwe hielvoering. Dit is het stukje achter in de schoen, inderdaad bij de hiel.

Kijk naar je hielvoering, is deze heel erg versleten en kun je aan de bovenkant de hiel ombuigen, dan is het verstandig om deze te laten vervangen.

HIELVOERING NIET IN ORDE

3) Is het stik- of lijmwerk nog in orde?

Uw schoenen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Deze zijn aan elkaar gestikt of gelijmd. In de loop der tijd raken sommige stik- of lijmnaden los. Controleer of er bij uw schoenen stik- of lijmnaden los zitten of zelfs weg zijn.

Kijk naar het stik- of lijmwerk (soms ook onder de zool), is dit kapot, dan is het verstandig dit te laten repareren.

STIK- LIJMWERK NIET IN ORDE

4) Is de inlegzool nog in orde?

Een goede inlegzool is een belangrijk onderdeel van uw schoenen. Een groot aantal lichamelijke klachten kan veroorzaakt worden door een inlegzool probleem.

Kijk naar de inlegzool, is deze versleten, dan is het verstandig om deze te vervangen. Wil je een andere inlegzool dan de standaard? Check dan deze pagina of vraag dan de McFlek Servicepoint adviseur om hulp.

INLEGZOOL NIET IN ORDE

5) Overige reparaties

Naast de bovenstaande bekende reparaties zijn u schoenen misschien ook toe aan zaken die niet hierboven zijn vermeld. Denk hierbij aan: oprekken, een nieuwe gelengplaat of zwiklap, veterhaken vernieuwen.

Kijk kritisch naar je schoenen (soms ook onder de zool), zijn er nog andere zaken kapot, dan is het verstandig dit te laten repareren.

OVERIGE REPARATIES

6) Zijn de veters nog wel in orde?

Veters zijn noodzakelijk om je schoenen goed te laten aansluiten op je voeten. Schoenveters worden vervaardigd uit dunne maar sterke vezels die kruiselings in elkaar worden gevlochten. Ze zijn aan beide uiteinden voorzien van een kort plastic of metalen kokertje. Dit voorkomt dat de veter gaat rafelen en maakt het gemakkelijker om de veter door de gaten te rijgen.

Kijk naar je veters, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

VETERS NIET IN ORDE

7) Compleet onderhoud

Zijn uw schoenen aan goed onderhoud toe? McFlek Servicepoint maakt het u makkelijk. Uw schoenen grondig gecleaned en oude lagen schoencrème verwijderd. Na het schoonmaken worden de nieuwe voedende (lotion) en beschermende lagen (crème en was) weer aangebracht.Vervolgens worden jouw schoenen aan de binnenzijde met een speciale behandeling gereinigd en gedesinfecteerd.

Zijn jouw schoenen toe aan groot onderhoud? Dan is het verstandig om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

COMPLETE CLEANING