Herenlaarzen kwaliteitscontrole

Controleer uw laarzen op de volgende punten.

Goede laarzen zijn héél belangrijk. En dan gaat het niet alleen om loopcomfort, maar ook om uw gezondheid. Het is daarom verstandig uw schoenen te koesteren. Maar zelfs de mooiste laars heeft onderhoud nodig.

Hieronder hebben wij de voornaamste controle punten voor op een rij gezet. Bekijk uw laarzen grondig en klik de reparatie aan daar waar noodzakelijk. Zo blijven uw favoriete stappers in topconditie.

1) Is het stik- of lijmwerk nog in orde?

Uw laarzen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Deze zijn aan elkaar gestikt of gelijmd. In de loop der tijd raken sommige stik- of lijmnaden los. Controleer of er bij uw laarzen stik- of lijmnaden los zitten of zelfs weg zijn.

Kijk naar het stik- of lijmwerk (soms ook onder de zool), is dit kapot, dan is het verstandig dit te laten repareren.

STIK- LIJMWERK NIET IN ORDE

2) Is de hielvoering nog in orde?

Het binnenwerk van uw laars kan aan vervanging toe zijn. Denk aan een nieuwe hielvoering. Dit is het stukje achter in de laars, inderdaad bij de hiel.

Kijk naar je hielvoering, is deze heel erg versleten en kun je aan de bovenkant de hiel ombuigen, dan is het verstandig om deze te laten vervangen.

HIELVOERING NIET IN ORDE

3) Is de inlegzool nog in orde?

Een goede inlegzool is een belangrijk onderdeel van uw laarzen. Een groot aantal lichamelijke klachten kan veroorzaakt worden door een inlegzool probleem.

Kijk naar de inlegzool, is deze versleten, dan is het verstandig om deze te vervangen. Wil je een andere inlegzool dan de standaard? Check dan deze pagina of vraag dan de McFlek Servicepoint adviseur om hulp.

4) Zijn de hakken nog wel in orde?

Dat een hak aan vervanging toe is zie je meestal meteen. Bij twijfel zet je de laarzen op een vlakke ondergrond en controleer je of de hak aansluit op de vloer. Meestal zijn hoeken schuin afgesleten. Van schuin afgesleten hakken kun je zelfs rugklachten krijgen.

Kijk naar je hakken, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

5) Zijn de zolen nog wel in orde?

Hoe weet je of de zolen moeten worden vervangen? Als er een gat in zit. Dan is duidelijk. Anders duw je in het midden van de zool met je duim. Weinig weerstand? Dan is de zool (te) dun en aan vervanging toe. In bijna alle gevallen dat je laarzen niet meer zo lekker lopen is de zool de boosdoener.

Kijk naar je zolen, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

ZOLEN NIET IN ORDE

6) Zijn de haken én zolen nog wel in orde?

Vaak verslijten de hakken en zolen in dezelfde mate. Het is een verstandige en prijsbewuste keuze om gelijktijdig nieuwe hakken en zolen onder je laarzen te plaatsen. Uiteraard repareren volgens de oorspronkelijke maakwijze en kleurstelling.

Kijk naar je hakken én zolen, zijn deze beide versleten dan is het voordeliger om deze beide te vervangen.

HAKKEN EN ZOLEN NIET IN ORDE

7) Is de ritssluiting nog wel in orde?

Ritssluitingen zijn noodzakelijk om je laarzen goed te laten aansluiten op je voeten. Ritssluitingen worden vervaardigd uit metaal met een coating om ze soepel te laten lopen.

Kijk naar je ritssluitingen, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

RITSSLUITING NIET IN ORDE