Damesschoenen pumps kwaliteitscontrole.

Controleer uw schoenen op de volgende punten.

Goede schoenen zijn héél belangrijk. En dan gaat het niet alleen om loopcomfort, maar ook om uw gezondheid. Het is daarom verstandig uw schoenen te koesteren. Maar zelfs de mooiste schoen heeft onderhoud nodig.

Hieronder hebben wij de voornaamste controle punten voor op een rij gezet. Bekijk uw schoenen grondig en klik de reparatie aan daar waar noodzakelijk. Zo blijven uw favoriete stappers in topconditie.

2) Zijn de hakken nog wel in orde?

Dat een hak aan vervanging toe is zie je meestal meteen. Bij twijfel zet je de schoenen op een vlakke ondergrond en controleer je of de hak aansluit op de vloer. Meestal zijn hoeken schuin afgesleten. Van schuin afgesleten hakken kun je zelfs rugklachten krijgen.

Kijk naar je hakken, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

HAKKEN NIET IN ORDE

2) Zijn de zolen nog wel in orde?

Hoe weet je of de zolen moeten worden vervangen? Als er een gat in zit. Dan is duidelijk. Anders duw je in het midden van de zool met je duim. Weinig weerstand? Dan is de zool (te) dun en aan vervanging toe. In bijna alle gevallen dat je schoenen niet meer zo lekker lopen is de zool de boosdoener.

Kijk naar je zolen, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

ZOLEN NIET IN ORDE

3) Is de hielvoering nog in orde?

Het binnenwerk van uw schoen kan aan vervanging toe zijn. Denk aan een nieuwe hielvoering. Dit is het stukje achter in de schoen, inderdaad bij de hiel.

Kijk naar je hielvoering, is deze heel erg versleten en kun je aan de bovenkant de hiel ombuigen, dan is het verstandig om deze te laten vervangen.

HIELVOERING NIET IN ORDE

4) Zijn de haken én zolen nog wel in orde?

Vaak verslijten de hakken en zolen in dezelfde mate. Het is een verstandige en prijsbewuste keuze om gelijktijdig nieuwe hakken en zolen onder je schoenen te plaatsen. Uiteraard repareren volgens de oorspronkelijke maakwijze en kleurstelling.

Kijk naar je hakken én zolen, zijn deze beide versleten dan is het voordeliger om deze beide te vervangen.

HAKKEN EN ZOLEN NIET IN ORDE

 

5) Is het stik- of lijmwerk nog in orde?

Uw schoenen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Deze zijn aan elkaar gestikt of gelijmd. In de loop der tijd raken sommige stik- of lijmnaden los. Controleer of er bij uw schoenen stik- of lijmnaden los zitten of zelfs weg zijn.

Kijk naar het stik- of lijmwerk (soms ook onder de zool), is dit kapot, dan is het verstandig dit te laten repareren.

STIK- LIJMWERK NIET IN ORDE

6) Is de inlegzool nog in orde?

Een goede inlegzool is een belangrijk onderdeel van uw schoenen. Een groot aantal lichamelijke klachten kan veroorzaakt worden door een inlegzool probleem.

Kijk naar de inlegzool, is deze versleten, dan is het verstandig om deze te vervangen. Wil je een andere inlegzool dan de standaard? Check dan deze pagina of vraag dan de McFlek Servicepoint adviseur om hulp.

INLEGZOOL NIET IN ORDE

7) Overige reparaties

Naast de bovenstaande bekende reparaties zijn u schoenen misschien ook toe aan zaken die niet hierboven zijn vermeld. Denk hierbij aan: oprekken, een nieuwe gelengplaat of zwiklap, veterhaken vernieuwen.

Kijk kritisch naar je schoenen (soms ook onder de zool), zijn er nog andere zaken kapot, dan is het verstandig dit te laten repareren.

OVERIGE REPARATIES

8) Compleet onderhoud

Zijn uw schoenen aan goed onderhoud toe? McFlek Servicepoint maakt het u makkelijk. Uw schoenen grondig gecleaned en oude lagen schoencrème verwijderd. Na het schoonmaken worden de nieuwe voedende (lotion) en beschermende lagen (crème en was) weer aangebracht.Vervolgens worden jouw schoenen aan de binnenzijde met een speciale behandeling gereinigd en gedesinfecteerd.

Zijn jouw schoenen toe aan groot onderhoud? Dan is het verstandig om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

COMPLETE CLEANING