Damesschoenen boots kwaliteitscontrole

Controleer uw boots op de volgende punten.

Goede boots zijn héél belangrijk. En dan gaat het niet alleen om loopcomfort, maar ook om uw gezondheid. Het is daarom verstandig uw boots te koesteren. Maar zelfs de mooiste boot heeft onderhoud nodig.

Hieronder hebben wij de voornaamste controle punten voor op een rij gezet. Bekijk uw boots grondig en klik de reparatie aan daar waar noodzakelijk. Zo blijven uw favoriete stappers in topconditie.

1) Zijn de hakken nog wel in orde?

Dat een hak aan vervanging toe is zie je meestal meteen. Bij twijfel zet je de boots op een vlakke ondergrond en controleer je of de hak aansluit op de vloer. Meestal zijn hoeken schuin afgesleten. Van schuin afgesleten hakken kun je zelfs rugklachten krijgen.

Kijk naar je hakken, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

HAKKEN NIET IN ORDE

2) Zijn de zolen nog wel in orde?

Hoe weet je of de zolen moeten worden vervangen? Als er een gat in zit. Dan is duidelijk. Anders duw je in het midden van de zool met je duim. Weinig weerstand? Dan is de zool (te) dun en aan vervanging toe. In bijna alle gevallen dat je boots niet meer zo lekker lopen is de zool de boosdoener.

Kijk naar je zolen, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

PROFIELZOOL NIET IN ORDE

3) Is de hielvoering nog in orde?

Het binnenwerk van uw boots kan aan vervanging toe zijn. Denk aan een nieuwe hielvoering. Dit is het stukje achter in de boot, inderdaad bij de hiel.

Kijk naar je hielvoering, is deze heel erg versleten en kun je aan de bovenkant de hiel ombuigen, dan is het verstandig om deze te laten vervangen.

HIELVOERING NIET IN ORDE

5) Is het stik- of lijmwerk nog in orde?

Uw boots zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Deze zijn aan elkaar gestikt of gelijmd. In de loop der tijd raken sommige stik- of lijmnaden los. Controleer of er bij uw boots stik- of lijmnaden los zitten of zelfs weg zijn.

Kijk naar het stik- of lijmwerk (soms ook onder de zool), is dit kapot, dan is het verstandig dit te laten repareren.

STIK- LIJMWERK NIET IN ORDE

6) Is de inlegzool nog in orde?

Een goede inlegzool is een belangrijk onderdeel van uw boots. Een groot aantal lichamelijke klachten kan veroorzaakt worden door een inlegzool probleem.

Kijk naar de inlegzool, is deze versleten, dan is het verstandig om deze te vervangen. Wil je een andere inlegzool dan de standaard? Check dan deze pagina of vraag dan de McFlek Servicepoint adviseur om hulp.

INLEGZOOL NIET IN ORDE

7) Overige reparaties

Naast de bovenstaande bekende reparaties zijn u boots misschien ook toe aan zaken die niet hierboven zijn vermeld. Denk hierbij aan: oprekken, een nieuwe gelengplaat of zwiklap, veterhaken vernieuwen.

Kijk kritisch naar je boots (soms ook onder de zool), zijn er nog andere zaken kapot, dan is het verstandig dit te laten repareren.

OVERIGE REPARATIES

8) Zijn de veters nog wel in orde?

Veters zijn noodzakelijk om je boots goed te laten aansluiten op je voeten. Veters worden vervaardigd uit dunne maar sterke vezels die kruiselings in elkaar worden gevlochten. Ze zijn aan beide uiteinden voorzien van een kort plastic of metalen kokertje. Dit voorkomt dat de veter gaat rafelen en maakt het gemakkelijker om de veter door de gaten te rijgen.

Kijk naar je veters, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

VETERS NIET IN ORDE

9) Is de ritssluiting nog wel in orde?

Een ritssluiting is noodzakelijk om je boots goed te laten aansluiten op je voeten. Ritssluitingen worden vervaardigd uit metaal of kunststof.

Kijk naar je ritssluitingen, zijn deze versleten dan is het verstandig om deze te vervangen.

RITSSLUITING NIET IN ORDE

10) Compleet onderhoud

Zijn uw boots aan goed onderhoud toe? McFlek Servicepoint maakt het u makkelijk. Uw boots grondig gecleaned en oude lagen schoencrème verwijderd. Na het schoonmaken worden de nieuwe voedende (lotion) en beschermende lagen (crème en was) weer aangebracht.Vervolgens worden jouw boots aan de binnenzijde met een speciale behandeling gereinigd en gedesinfecteerd.

Zijn jouw boots toe aan groot onderhoud? Dan is het verstandig om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

COMPLETE CLEANING